Dette er en informationsside til sundhedsfagligt personale

Nutricia har et stærkt ønske om at øge kendskabet til medicinsk ernæring blandt sundhedspersonale. Vi holder hospitaler, plejehjem, hjemmepleje, studerende, apoteker og grossister opdateret om produktudvikling, forskning og studier samt vore kurser og faglige arrangementer. Bekræft venligst at du er sundhedsfagligt personale for at fortsætte. Hvis du er patient eller pårørende kan vi også hjælpe dig med at komme til vore sider målrettet dig. Hvis du ønsker at ændre dit valg i fremtiden, skal du slette dine cookies.

Ernæring og kræftbehandling - din rolle som sygeplejerske eller diætist

Trin til implementering

Som sygeplejerske eller diætist spiller du en afgørende rolle ift. at udføre ernæringsscreening og implementere ernæringsindsatsen

Trin til at udføre ernæringsscreening og implementere ernæringsindsats (1): (1):

  • Screen alle patienter for ernæringsmæssig risiko. Brug et valideret screeningsværktøj (fx NRS-2002, MUST, PG-SGA, MNA mv.). Læs mere om NRS-2002 her.Link to your dedicated screening page, if available
  • Hvis patienten ikke er i risiko for underernæring, re-screenes patienten ved næste besøg

Hvis patienten er i risiko for underernæring, og en ernæringsindsats er nødvendig, følg da nationale retningslinjer:

  • Brug beriget mad
  • g medicinske ernæringsdrikke som supplement til kosten
  • Brug medicinske ernæringsdrikke mellem måltider
  • Brug sondeernæring hvis nødvendigt, eller parenteral ernæring, hvis andet ikke hjælper
  • Revurdér ved næste besøg og øg ernæringsindsatsen hvis nødvendigt og/eller henvis til klinisk diætist
Hent hele den praktiske vejledning her

Medicinske ernæringsdrikke kan hjælpe patienten gennem hele behandlingsforløbet

Referencer
  1. Liposits G et al. Nutrition in cancer care: A brief, practical guide with a focus on clinical practice. JCO Oncol Pract. 2021 Jan 14:OP2000704. doi: 10.1200/OP.20.00704. (+ Data supplement)