Ændret indhold i Pepticate og Pepticate PLUS

22 January 2020

Ændret indhold i Pepticate og Pepticate PLUS

Pepticate og Pepticate PLUS
Vi opdaterer Pepticate og Pepticate PLUS for at imødekomme den nye EU lovgivning om næringsstofsammensætningen af ernæringstilskud til spædbørn. Der foregår løbende forskning i spædbørnsernæring, og den nye lovgivning reflekterer den nyeste videnskabelige viden på området. Ændringerne er gældende for alle producenter, der markedsfører modermælkserstatninger og tilskudsblandinger, herunder også Nutricia.
Vi har forståelse for, at alle ændringer vedrørende dit barns mælk, uanset omfang, kan give anledning til spørgsmål. Det er vigtigt at vide, at ernæringsprodukter til børn er de mest regulerede produkter i verden. Pepticate og Pepticate PLUS er blevet nøje testet og er af højeste kvalitet. For mere information om ændringerne, se nedenfor.

 

Hvorfor bliver Pepticate opdateret?

Vi opdaterer Pepticate og Pepticate PLUS for at imødekomme den nye EU lovgivning om næringsstofsammensætningen af samtlige ernæringstilskud til spædbørn. I de kommende måneder vil lovgivningen som sætter kravene for næringsstofsammensætningen af ernæringstilskud til spædbørn træde i kraft. Ernæringstilskud dækker over modermælkserstatninger og tilskudsblandinger.

 

Hvornår sker opdateringen?

Alle producenter af modermælkserstatninger og tilskudsblandinger skal pr. 22. februar 2020 imødekomme disse ændringer i deres produktion.

 

Hvad ændrer sig?

Der vil være ændringer i indholdet af enkelte vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for at efterleve den opdaterede lovgivning.

 

Vitamin D

Indholdet af vitamin D er øget til 1,7 mikrogram pr. 100 ml. I forbindelse med de nye EU-regler er Sundhedsstyrelsen kommet med nye anbefalinger vedrørende D-vitamintilskud til børn, der får modermælkserstatning. Spædbørn, som dagligt indtager 800 ml modermælkserstatning eller mere med et indhold på 1,3 mikrogram vitamin D pr. 100 ml eller mere, skal ikke have D-vitamintilskud. Der skal fortsat gives D-vitamintilskud, hvis der indtages mindre end 800 ml dagligt.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger om D-vitamintilskud HER

 

Omega 3

En af hovedændringerne er en lovpligtig stigning i indholdet af DHA (docosa-hexaensyre), som er en Omega-3 fedtsyre, i produkterne. Som resultat af dette kan du og dit barn bemærke mindre ændringer i duft, konsistens og smag. Vi forsikrer dig om, at dette er helt normalt.

 

Hvad er DHA/Omega 3?

Omega-3 er en fællesbetegnelse for en række langkædede fedtsyrer, der er vigtige at få gennem maden, vi spiser. Kroppen producerer selv de fleste fedtsyrer, som den skal bruge, men nogle skal man sørge for at få gennem kosten. DHA (docosa-hexaensyre) er en af disse langkædede Omega 3 fedtsyrer, som man selv skal tilføre.

 

Er de nye Pepticate produkter sikre at bruge?

Vi forsikrer jer om, at kvaliteten og sikkerheden af vores produkter er vores førsteprioritet.
Målet med lovgivningen vedrørende spædbørnsernæring er at sikre, at alle produkter til spædbørn har den optimale ernæringsmæssige sammensætning og er sikre at bruge. Ændringerne er baseret på den nyeste videnskabelige evidens på området og på, hvad der er bedst for barnets ernæring. Alle vores opdaterede produkter er i tråd med EU lovgivningen.

 

Betyder dette, at alle producenter vil levere det samme produkt?

Nej, alle produkterne er ikke de samme. Som et resultat af den opdaterede lovgivning, er mængderne af enkelte vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer ændret på tværs af alle producenter. Producenter kan dog selv tilsætte andre ingredienser.
Mange af vores produkter indeholder supplerende ingredienser og forskellige niveauer af næringsstoffer, som gør vores produkter unikke. Gennem en videnskabelig og innovativ udvikling af vores produkter, udvikler og forbedrer vi kontinuerligt vores produkter til gavn for både barn og familie.
Vi bruger udelukkende ingredienser af høj kvalitet i vores produkter. Vi stræber efter at opretholde den højeste kvalitetsstandard for at sikre, at vores produkter er sikre at anvende for dig og dit barn. Kvaliteten af ingredienserne og processen er noget, der kan variere mellem producenter.

 

Kan jeg stadig købe den gamle version af Pepticate og Pepticate PLUS?

De gamle versioner af Pepticate vil gradvis blive udskiftet med de nye efter februar 2020. Produkter produceret inden den 22. februar 2020 vil fortsat sælges og markedsføres frem til eksisterende lager er opbrugt. Tilgængeligheden af den gamle version vil derfor variere.

 

Hvordan ved jeg, at det er det opdaterede produkt, jeg har fået?

Pepticate og Pepticate PLUS vil være tydeligt markeret med et klistermærke på låget af dåsen, der indikerer, at det er den nye version du har modtaget.

 

Hvordan skifter jeg bedst mit barn over på den nye Pepticate?

Når man laver ændringer i næringssammensætningen af et produkt, vil nogle børns fordøjelse bruge lidt tid på at vende sig til ændringer. Ændringerne i fordøjelsen vil dog være minimale og midlertidige. Hvis du har bekymringer vedrørende overgangen til det nye produkt, kan du prøve en gradvis overgang.

 

Skal jeg forberede den nye Pepticate blanding på en anden måde?

Følg altid anvisningen på etiketten, når du opblander det nye produkt. Instruktionerne på begge Pepticate produkter er opdateret således, at du nu ryster flasken umiddelbart efter opblanding. Dette er fordi, pulveret opløser sig bedre, hvis flasken rystes umiddelbart.

 

Har du flere spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte vores ernæringsrådgiver, Michala Bagge Hansen, tlf. 7021 0709 eller e-mail michala.hansen@nutricia.com hvis du har andre spørgsmål til ændringerne i Pepticate og Pepticate PLUS.

 Del artikel

Print Page