Uddannelsesvideoer
Her på siden kan du finde en række webinar du kan tilmelde dig eller du kan gense allerede afholdte webinarer når det passer dig. Webinarene varer typisk ca. 10-15 minutter, men kan i enkelte tilfælde tage lidt længere tid. Hvis et emne ikke kan dækkes på denne kort tid, er de delt op i flere dele som du kan se lige efter hinanden eller over flere forskellige tidspunkter. Målgruppen er personale i almen praksis og personale på apotekere. Emnerne er en blanding af generel ernæring og målgruppespecifikke emner.
Underernæring – hvad taler vi om?
Sygdomsrelateret underernæring – del 1
Hvad er definitionen?
Opsporing af sygdomsrelateret undernæring med og uden inflammation.
Hvilke patientgrupper bør man være særligt opmærksomme på?
Hvad er konsekvenserne af underernæring?
Kan man være underernæret når man har højt BMI?
Gennemgåes af professor, overlæge, ph.d. Henrik Højgaard Rasmussen, leder af Center for Tarmsvigt, Aalborg Universitetshospital.
Kan man gøre noget ved underernæring – er der effekt af ernæringsterapi?
Sygdomsrelateret underernæring – del 2
Hvad kan man opnå – og med hvilke indsatser?
Hos hvilke patientgrupper?
Hvor meget kan man nedsætte dødeligheden, genindlæggelser samt komplikationer
Gennemgåes af professor, overlæge, ph.d. Henrik Højgaard Rasmussen, leder af Center for Tarmsvigt, Aalborg Universitetshospital.
Opsporing i almen praksis i henhold til Sundhedsstyrelses vejledning
Sygdomsrelateret underernæring – del 3
- Forpligtelser på sygehus, i kommuner og i almen praksis.
- Opsporing i almen praksis – hvordan? Og hvilke patientgrupper?
- Hvilke risikofaktorer skal man være opmærksom på?
Gennemgåes af professor, overlæge, ph.d. Henrik Højgaard Rasmussen, leder af Center for Tarmsvigt, Aalborg Universitetshospital.
Grøn recept og tilskudsregler
Udfyldelse af den grønne recept og tilskudsregler
- Hvad er FSMP (Food for Special Medical Purposes)?
- Hvilke patientgrupper kan få en grøn recept?
- Hvordan udfyldes recepten?
- Regler for substitution
Gennemgåes af Marie Djurhuus, klinisk diætist, M.Sc. Clinical Nutrition, ernæringsrådgiver fra Nutricia
KOL og ernæring (for apotekspersonale)
- KOL og tal
- Hvorfor får patienter med KOL ernæringsmæssige problemer?
- Hvorfor har de et øget proteinbehov?
- Hvordan bliver vi opmærksomme på ernæringsproblemer på apoteket?
Gennemgåes af Mette Holst, Professor, Forskningsleder, Sygeplejerske, Phd., Aalborg Universitetshospital, Center for Ernæring og Tarmsvigt.
KOL og ernæring (for konsultationssygeplejersker og praktiserende læger)
- KOL og tal
- Hvorfor får patienter med KOL ernæringsmæssige problemer?
- Skal overvægtige patienter med KOL tabe sig?
- Hvorfor har de et øget proteinbehov?
- Hvordan kan man gribe det an ved de årlige kontroller og øvrige kontakter?
Gennemgåes af Mette Holst, Professor, Forskningsleder, Sygeplejerske, Phd., Aalborg Universitetshospital, Center for Ernæring og Tarmsvigt.
Kommende webinarer
- Hvordan identificeres patienter med ernæringsrisiko i almen praksis
- Hvordan identificeres patienter med ernæringsrisiko på apotek
- Ernæring ved årskontroller
- Udregning af energi- og proteinbehov? Hvilke patienter kan anvende hvilke ernæringsdrikke?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret når der er nye spændende webinarer.