ADHD

ADHD OG MEDICINERING

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) er en tilstand hvor personen har vanskeligheder med at styre sin opmærksomhed, aktivitetsniveau og har problemer med at kontrollere impulser. ADHD diagnosen er steget signifikant over det sidste årti, og i dag er 25.000 danske børn diagnosticeret med ADHD (1). Det er vist, at op til 65% af børn med ADHD i medicinsk behandling oplever nedsat appetit som bivirkning (2). Bivirkningerne af nedsat appetit eller vægttab er angivet som en af de mest almindelige årsager til dårlig compliance eller ophør med den medicinske ADHD-behandling (3).

Er du sundhedsprofessionel, og vil læse mere om børn med ADHD, udfordringer med appetit og ernæring?

Her kan du finde information, tips & råd.

BØRN MED ADHD OG RISIKO FOR UNDERERNÆRING

Det er vist, at op til 65% af børn med ADHD i medicinsk behandling oplever nedsat appetit eller appetitløshed som bivirkning til behandlingen. Lær mere om konsekvenserne af nedsat appetit.

Læs mere her

SCREENING AF RISIKO FOR UNDERERNÆRING

50% af børn med ADHD, der modtager medicinsk behandling, kan være i dårlig ernæringstilstand. Lær mere om hvordan du kan screene dine peadiatriske ADHD patienter.

Læs mere her

STØTTE OMKRING ERNÆRING TIL BØRN OG FORÆLDRE

Der er flere måder at understøtte en overordnet bedre ernæringsindtagelse hos børn diagnosticeret med ADHD. Lær mere om måltids tips & tricks til den daglige rutine.

Læs mere her

ERNÆRINGSTILSKUD TIL BØRN MED ADHD

En bedre ernæringsstatus er overordnet associeret med øget trivsel, og kan også forbedre det kliniske outcome for underernærede børn med ADHD.

Lær mere om Fortini

FORBEDRET VÆKST MED ERNÆRINGSDRIKKE

Vidst du at 15-25% af børn med ADHD stopper med den medicinske behandling grundet bivirkninger? Og at bivirkningerne af nedsat appetit eller vægttab er angivet som en af de mest almindelige årsager til dårlig compliance eller ophør med den medicinske ADHD-behandling?

 

 

Læs mere her

Referencer

(1) Sundhedsstyrelsen. Prævalens, incidens og aktivitet i sundhedsvæsenet for børn og unge med angst eller depression, ADHD og spiseforstyrrelse. 2017.

(2) Padilha SCOS, et al. Efficacy and safety of drugs for attention deficit hyperactivity disorder in children and adolescents: a network meta-analysis. Eur Child Adolesc Psychiatry 2018;27:1335-45

(3) Frank E, et al. Examining why patients with attention-deficit/hyperactivity disorder lack adherence to medication over the long term: a review and analysis. The Journal of clinical psychiatry.J Clin Psychiatry. 2015;76:1459-68.