Komælksallergi
En allergisk reaktion på fødevarer opstår, når kroppens immunsystem reagerer uhensigtsmæssigt på noget i en bestemt fødevare.
En allergisk reaktion på fødevarer opstår, når kroppens immunsystem reagerer uhensigtsmæssigt på noget i en bestemt fødevare.
Vores immunsystem arbejder hårdt for at beskytte os mod infektioner ved at angribe de virusser og bakterier, der kan gøre os syge. En allergisk reaktion på fødevarer opstår, når kroppens immunsystem reagerer uhensigtsmæssigt på noget i en bestemt fødevare. I tilfælde af komælksallergi reagerer immunsystemet på proteinerne indeholdt i komælk (1). Komælksallergi er den mest almindelige fødevareallergi i den tidlige barndom, og rammer 2-5% af spædbørn (1). Symptomerne dækker bredt og kan være en stor byrde og stressfaktor for både spædbarnet og familien.
Amning sikrer, at spædbørn får den bedste ernæring for at vokse og udvikle sig sundt. Selvom amning er bedst for børn, kan nogle spædbørn med komælksallergi, som er meget følsomme, få allergiske reaktioner gennem brystmælken. Dette betyder, at spædbarnet reagerer på de små mængder komælksproteiner, som går fra morens kost til barnet via brystmælken. Hvis udelukkelsen af mælkeprodukter fra morens egen kost ikke er muligt, kan en sundhedsfaglig anbefale, at spædbarnet i stedet får en ‘hypoallergen’ erstatning. Hypoallergene erstatninger findes i to former: ekstensivt hydrolyseret formula (eHF) og aminosyrebaseret formula (AAF)(2).
Velkommen til vores sider, hvor vi går i dybden med information omkring børn med komælksallergi.
2-3 % af alle børn rammes af komælksallergi, og næsten alle tilfælde indtræffer det første leveår. Men hvad er forskellen på komælksallergi og laktoseintolerance?
Læs mereSymptomerne på komælksallergi kan vise sig på forskellig vis. Der er store variationer i symptomerne hos det enkelte barn, hvilket kan bidrage til, at der kan gå lang tid før et mælkeallergisk barn får den rette diagnose.
Læs mereKomælksproteinallergi er klassificeret som enten IgE-medieret eller ikke-IgE-medieret, og diagnosen er ikke altid ligetil.
Læs mereSom en del af Nutricia Academia tilbyder vi undervisning, der er skræddersyet behovet hos sundhedsplejerskerne – hvad enten fokus skal være på forskning i brystmælk og dens sammensætning, tydelige tegn og symptomer på komælksallergi eller hvordan komælksallergi diagnosticeres og behandles
Læs mereForældre har tillid til det sundhedsfaglige personale, når det kommer til anbefalinger af specialprodukter til barnet med komælksallergi, hvis amning ikke er muligt eller tilstrækkeligt. De forskellige produkter på markedet indeholder forskellige ernæringsmæssige komponenter, og dine anbefalinger har betydning for både barnet og familien. Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn, også til børn med komælksallergi.
Læs mereSymptomlindring ved komælksallergi er topprioritet, men i dag ses et skift mod en mere aktiv håndtering med fokus på udviklingen af immunsystemet.
www.nutricia-allergi.dk
Læs mere om vores produkter som er egnet til børn med komælksallergi.
Pepticate® er højt hydrolyseret, vallebaseret modermælkserstatning til børn med komælksallergi. Pepticate er ernæringsmæssig komplet til spædbørn fra 0–1 år og kan anvendes som supplement til børn over 1 år.
Læs merePepticate® PLUS er en hydrolyseret, vallebaseret tilskudsblanding til børn fra 6 måneder med komælksallergi.
Læs mereNeocate® LCP er en ernæringsmæssig komplet, aminosyrebaseret modermælkserstatning beregnet til spædbørn på 0-1 år med komælksallergi, multipel fødevareallergi og andre indikationer, hvor en elementardiæt anbefales.
Læs mereEn aminosyrebaseret hypoallergen grød beregnet som supplement til småbørn og spædbørn fra 6 måneder, eller når barnet begynder at spise fast føde. Neocate® Spoon er til børn med komælksallergi, multipel fødevareintoleranceallergi og andre indikationer, hvor en elementardiæt anbefales.
Læs mere(1) Fiocchi A, et al. World Allergy Organization (WOA) Diagnosis and Rationale for Action against Cow´s Milk Allergy (DRAMCA) Guidelines. Pediatr Allergy Immunol 2010;21(21):1-125.
(2) Wood. Pediatrics Vol. 111 No. 6 June 2003.