Komælksallergi

En allergisk reaktion på fødevarer opstår, når kroppens immunsystem reagerer uhensigtsmæssigt på noget i en bestemt fødevare.

Komælksallergi

Vores immunsystem arbejder hårdt for at beskytte os mod infektioner ved at angribe de virusser og bakterier, der kan gøre os syge. En allergisk reaktion på fødevarer opstår, når kroppens immunsystem reagerer uhensigtsmæssigt på noget i en bestemt fødevare. I tilfælde af komælksallergi reagerer immunsystemet på proteinerne indeholdt i komælk (1). Komælksallergi er den mest almindelige fødevareallergi i den tidlige barndom, og rammer 2-5% af spædbørn (1). Symptomerne dækker bredt og kan være en stor byrde og stressfaktor for både spædbarnet og familien.

Hypoallergene modermælkserstatninger

Amning sikrer, at spædbørn får den bedste ernæring for at vokse og udvikle sig sundt. Selvom amning er bedst for børn, kan nogle spædbørn med komælksallergi, som er meget følsomme, få allergiske reaktioner gennem brystmælken. Dette betyder, at spædbarnet reagerer på de små mængder komælksproteiner, som går fra morens kost til barnet via brystmælken. Hvis udelukkelsen af mælkeprodukter fra morens egen kost ikke er muligt, kan en sundhedsfaglig anbefale, at spædbarnet i stedet får en ‘hypoallergen’ erstatning. Hypoallergene erstatninger findes i to former: ekstensivt hydrolyseret formula (eHF) og aminosyrebaseret formula (AAF)(2).

Vil du vide mere om børn med komælksallergi?

Velkommen til vores sider, hvor vi går i dybden med information omkring børn med komælksallergi.

Komælksallergi vs laktoseintolerance

2-3 % af alle børn rammes af komælksallergi, og næsten alle tilfælde indtræffer det første leveår. Men hvad er forskellen på komælksallergi og laktoseintolerance?

Læs mere

Symptomerne på komælksallergi

Symptomerne på komælksallergi kan vise sig på forskellig vis. Der er store variationer i symptomerne hos det enkelte barn, hvilket kan bidrage til, at der kan gå lang tid før et mælkeallergisk barn får den rette diagnose.

Læs mere

Diagnosticering og ernæringsmæssig håndtering af komælksallergi

Komælksproteinallergi er klassificeret som enten IgE-medieret eller ikke-IgE-medieret, og diagnosen er ikke altid ligetil.

Læs mere

Uddannelse og undervisning

Som en del af Nutricia Academia tilbyder vi undervisning, der er skræddersyet behovet hos sundhedsplejerskerne – hvad enten fokus skal være på forskning i brystmælk og dens sammensætning, tydelige tegn og symptomer på komælksallergi eller hvordan komælksallergi diagnosticeres og behandles

Læs mere

Dine anbefalinger gør en forskel

Forældre har tillid til det sundhedsfaglige personale, når det kommer til anbefalinger af specialprodukter til barnet med komælksallergi, hvis amning ikke er muligt eller tilstrækkeligt. De forskellige produkter på markedet indeholder forskellige ernæringsmæssige komponenter, og dine anbefalinger har betydning for både barnet og familien. Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn, også til børn med komælksallergi.

Læs mere

Håndtering af komælksallergi er mere end symptomlindring

Symptomlindring ved komælksallergi er topprioritet, men i dag ses et skift mod en mere aktiv håndtering med fokus på udviklingen af immunsystemet.

www.nutricia-allergi.dk

Vores produkter

Læs mere om vores produkter som er egnet til børn med komælksallergi.

Pepticate®

Pepticate®

Pepticate® er højt hydrolyseret, vallebaseret modermælkserstatning til børn med komælksallergi. Pepticate er ernæringsmæssig komplet til spædbørn fra 0–1 år og kan anvendes som supplement til børn over 1 år.

Læs mere
Pepticate® PLUS

Pepticate® PLUS

Pepticate® PLUS er en hydrolyseret, vallebaseret tilskudsblanding til børn fra 6 måneder med komælksallergi.

Læs mere
Neocate LCP

Neocate LCP

Neocate® LCP er en ernæringsmæssig komplet, aminosyrebaseret modermælkserstatning beregnet til spædbørn på 0-1 år med komælksallergi, multipel fødevareallergi og andre indikationer, hvor en elementardiæt anbefales.

Læs mere
Neocate Spoon

Neocate Spoon

En aminosyrebaseret hypoallergen grød beregnet som supplement til småbørn og spædbørn fra 6 måneder, eller når barnet begynder at spise fast føde. Neocate® Spoon er til børn med komælksallergi, multipel fødevareintoleranceallergi og andre indikationer, hvor en elementardiæt anbefales.

Læs mere

REFERENCER

(1) Fiocchi A, et al. World Allergy Organization (WOA) Diagnosis and Rationale for Action against Cow´s Milk Allergy (DRAMCA) Guidelines. Pediatr Allergy Immunol 2010;21(21):1-125.

(2) Wood. Pediatrics Vol. 111 No. 6 June 2003.