Sjælden-dagen – 28 Februar

24 februar 2022

Sjælden-dagen – 28 Februar

Sjælden-Dagen: Nutricia bag mennesker over hele verden med medfødte fejl i stofskiftet

Nutricia vil slutte sig til hundredvis af organisationer rundt om i verden den 28. februar for at anerkende Sjældne-Dagen og benytte lejligheden til at kaste lys over mennesker over hele verden med medfødte fejl i stofskiftet og vise sin støtte til at sikre, at disse personer lever deres liv til fulde.

Samlet er der mere end 300 millioner mennesker, der lever med en sjælden sygdom på verdensplan, sjældne sygdomme omfatter IEMs, også kaldet Medfødte fejl i stofskiftet. IEMs er en gruppe på over 500 sjældne lidelser forårsaget af genetiske defekter, der påvirker kroppens evne til at nedbryde bestemte fødevarers næringsstoffer, herunder protein eller kulhydrater. IEMs er arvet, oftest via begge forældre, og nogle af dem opdages kort efter fødslen ved nyfødte screening. I de fleste tilfælde kræver disse betingelser livslang håndtering gennem en modificeret kost og tilskud med specialiseret medicinsk ernæring.

For at imødekomme disse patienters særlige ernæringsmæssige behov, har innovative produkter og tjenester stor betydning

 

For omkring halvtreds af de kendte IEMs, håndteres deres behandlingsterapi gennem en livslang forpligtelse til en begrænset kost for at undgå at udvikle alvorlige fysiske og mentale handicap, hvor de ofte er afhængige af medicinsk ernæring hele deres liv. Det er vigtigt, at disse patienter får innovative produkter, men også tjenester, der opfylder deres særlige ernæringsmæssige behov, så de kan vokse og trives. PKU-patienter skal for eksempel holde sig til en lavproteindiæt sammen med tilskud af de essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, så deres kroppe kan fungere korrekt.

Vil du vide mere om hvordan det er at leve med en af disse sygdomme, PKU og lavprotein diæt, kan du læse mere her:

https://www.nutricia.dk/fenylketonuri-pku

https://www.nutricia.dk/sjaeldne-medfoedte-metabolske-sygdomme

 Del artikel

Print Page