Trin til implementering
Som sygeplejerske eller diætist spiller du en afgørende rolle ift. at udføre ernæringsscreening og implementere ernæringsindsatsen
Trin til at udføre ernæringsscreening og implementere ernæringsindsats (1): (1):
- Screen alle patienter for ernæringsmæssig risiko. Brug et valideret screeningsværktøj (fx NRS-2002, MUST, PG-SGA, MNA mv.). Læs mere om NRS-2002 her.Link to your dedicated screening page, if available
- Hvis patienten ikke er i risiko for underernæring, re-screenes patienten ved næste besøg
Hvis patienten er i risiko for underernæring, og en ernæringsindsats er nødvendig, følg da nationale retningslinjer:
- Brug beriget mad
- Brug medicinske ernæringsdrikke som supplement til kosten
- Brug medicinske ernæringsdrikke mellem måltider
- Brug sondeernæring hvis nødvendigt, eller parenteral ernæring, hvis andet ikke hjælper
- Revurdér ved næste besøg og øg ernæringsindsatsen hvis nødvendigt og/eller henvis til klinisk diætist
Nutricias ernæringsprodukter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.
Hent hele den praktiske vejledning her