Checkliste – Patienten skal rejse med sondeernæring

21 juni 2023

Checkliste – Patienten skal rejse med sondeernæring

  1. Bestem mængden af sondeernæring, der skal medbringes:

Hjælp patienten med at beregne den nødvendige mængde sondeernæring til rejsen (daglig mængde ganget med antal rejsedage, plus ekstra som sikkerhed). Vær opmærksom på, at produktet måske ikke kan købes på alle destinationer. Husk også at inkludere nødvendigt udstyr som pumpe, ernæringssæt, sprøjter og tilbehør. Ved spørgsmål kan Nutricia kontaktes.

 

  1. Udsted en attest:

Skriv en attest (på engelsk), der angiver, at patienten bruger sondeernæring, samt den daglige mængde. Dette kan være nyttigt både i lufthavnen og i tilfælde af kontakt med sundhedspersonale eller apotek under rejsen.

 

  1. Sørg for, at sondeernæringen transporteres i håndbagagen:

Det er vigtigt, at patienten har sondeernæringen i håndbagagen. Hvis den placeres i lastrummet, kan den blive beskadiget på grund af lave temperaturer eller håndtering.

 

  1. Ved længerevarende rejser kan sondeernæring og udstyr sendes i forvejen:

Overvej at sende sondeernæring og nødvendigt udstyr i forvejen, især ved længerevarende rejser. Det kan også undersøges, om sondeernæringen kan købes på destinationen. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Nutricia.

 

  1. Henvis til mere information

Henvis din patient til relevante hjemmesider for rejsedestinationens lufthavne og flyselskaber. Her kan der findes mere information på området fra Kastrup lufthavn: Væsker i håndbagagen (cph.dk)Del artikel

Print Page