Ernæring er vigtigt i perioden efter sygdom

Har du for nyligt været svært syg eller indlagt?

At blive udskrevet fra hospitalet eller at komme sig efter sygdom betyder desværre ikke nødvendigvis, at din krop og funktionsevne er tilbage til normalen. Din krop kan stadig være kraftigt påvirket af den stress, den blev udsat for pga. sygdom og behandling, og den har brug for tid og pleje for at komme sig.

Du har måske tabt dig, men uanset om du er normalvægtig eller overvægtig, er sygdomsrelateret vægttab ikke en god ting. Det kan forringe funktionsevnen og svække immunforsvaret, hvilket kan øge risikoen for infektioner og komplikationer. Det kan betyde, at du bliver mere afhængig af andre mennesker til at udføre dagligdagens aktiviteter.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på at få tilstrækkeligt med næring, når du kommer dig efter sygdom. En god ernæringsstatus kan hjælpe dig genvinde styrken, opretholde livskvaliteten og genvinde din uafhængighed.

I perioden efter sygdom er det måske stadig svært at imødekomme dit behov for energi og protein gennem almindelig mad. I så fald kan din læge, diætist eller apotekspersonalet anbefale Nutridrink medicinske ernæringsdrikke. Nutridrink er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge. De bidrager med energi og indeholder både protein, fedt, kulhydrat og alle essentielle vitaminer og mineraler, som du måske ikke får i tilstrækkelig mængde fra almindelig mad alene.

Læs mere om medicinske ernæringsdrikke og Nutridrink-porteføljen her.

FØLG SUNDHEDSPERSONALETS ANVISNINGER

Hvis du er blevet anbefalet Nutridrink ernæringsdrikke af en sundhedsproessionel, er det vigtigt, at du følger deres anvisninger for at få mest muligt ud af dine ernæringsdrikke. Ernæringsdrikke kan støtte dig på mange måder, fx ved at hjælpe dig genvinde din styrke og velbefindende.

Nogle gange kan det være svært at huske at drikke sine ernæringsdrikke. Hvis det er en udfordring for dig, kan du fx forsøge dig med at sætte påmindelser på din telefon eller huskesedler på køleskabet. Tal også med din læge, diætist eller apotekspersonalet hvis du har svært ved at drikke den anbefalede mængde ernæringsdrikke. Der findes forskellige metoder, som måske kan hjælpe dig:

 • Mindre volumen
  Nutricia tilbyder en serie af kompakte ernæringsdrikke, Nutridrink Compact, på kun 125ml.
 • Variation i konsistens
  Der findes produkter med tynd konsistens, fyldig konsistens eller med konsistens som dessertmousse.
 • Forskellig temperatur
  Mange ernæringsdrikke smager bedst afkølet, men nogle er også gode let opvarmet, som fx chokolade- eller mokkasmag (må ikke koge).
 • Variation i smag
  Der findes mange forskellige smagsvarianter. Overvej evt. en startpakke, som indeholder forskellige smagsvarianter – det kan hjælpe dig til at finde dine favoritter.

Hvis du endnu ikke er blevet anbefalet medicinske ernæringsdrikke, men oplever vægttab i forbindelse med sygdom, er det vigtigt at søge råd hos en sundhedsfaglig og kontakte din læge.

Denne information må ikke erstatte sundhedsfagligt personales medicinske vejledning. Følg altid lægens, diætistens eller apotekspersonalets vejledning samt sundhedsmyndighedernes vejledning for at få de mest opdaterede informationer for din region. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, skal du søge rådgivning hos sundhedsfagligt personale.

 

 

Læs mere

Nutridrink ernæringsdrikke

Nutridrink ernæringsdrikke kan hjælpe med at imødekomme næringsbehovet, når det er svært via almindelig kost.

Læs mere

Nedsat appetit under sygdom

En god kost er vigtigt for at opretholde et godt helbred. Desværre kan sygdom påvirke dit kostindtag.

Læs mere

Ernæring og immunforsvar

Kroppen har brug for energi, protein, vitaminer og mineraler for at bekæmpe infektioner. Læs mere om, hvorfor ernæring er vigtigt for immunforsvaret.

Læs mere

Patienter og pårørende

På vores sider for patienter og pårørende finder du information, opskrifter og gode råd som kan være til hjælp og støtte.

Læs mere
Print Page