Ernæring og immunforsvar

Hvorfor er ernæring vigtigt for immunforsvaret?

Når man får en infektion, aktiverer immunforsvaret en række energikrævende forsvarsmekanismer for at bekæmpe infektionen. Kroppen har brug for energi, protein, vitaminer og mineraler for at bekæmpe infektionen, og hvis næringsindtaget er utilstrækkeligt under infektionen, vil kroppen begynde at tære på sine egne energilagre og muskelmasse. Infektioner kan også nedsætte appetitten og fødevareindtaget, og derved øge risikoen for underernæring.

Samtidigt kan underernæring øge risikoen for infektioner og gøre det sværere at bekæmpe og komme sig oven på en infektion, fordi kroppen mangler ressourcerne til det.

God ernæring kan støtte immunforsvaret

Tilstrækkelig næringsindtag kan hjælpe med at opretholde et godt immunforsvar. Det er derfor vigtigt, at de mest sårbare såsom ældre patienter fokuserer på at få tilstrækkeligt med næring. Proteiner er særligt vigtige, fordi de indgår som essentielle elementer i immunforsvaret.

En god ernæringsstatus er altid vigtigt for at opretholde kroppens funktioner.

Hvis du har svært ved at imødekomme dit næringsbehov gennem almindelig mad pga. sygdom, kan din læge, diætist eller apotekspersonalet anbefale at supplere med medicinske ernæringsdrikke.

Læs mere om medicinske ernæringsdrikke

Vil du vide mere?

Nutridrink ernæringsdrikke

Nutridrink ernæringsdrikke kan hjælpe med at imødekomme næringsbehovet, når det er svært via almindelig kost.

Læs mere

Patienter og pårørende

På vores sider for patienter og pårørende finder du information, opskrifter og gode råd som kan være til hjælp og støtte.

Læs mere

Sygdom og ernæring

Her kan du læse mere om sygdom, vægttab og ernæring

Læs mere