Kritisk syge og kirurgi

Der er sket videnskabelige fremskridt inden for medicinsk ernæring, og der findes nu bedre viden om optimal ernæring til patienter indlagt på intensivafdeling.

Kritisk syge og kirurgi

I dag behandler intensivafdelinger (ITA) flere ældre patienter med flere komplikationer end nogensinde før. Deres chancer for at overleve og komme sig er til gengæld blevet signifikant forbedrede i løbet af det seneste årti pga. fremskridt inden for videnskab og teknologi. Nye kirurgiske teknikker og forbedret anæstesi, såvel som tilstrækkelig ernæring, tidlig mobilisering og forbedret sygepleje før og efter operation har hjulpet til at reducere den virkning, en operation kan have på patienten. Disse fremskridt inden for sundhedsvæsenet gør, at patienter kan komme hurtigere hjem. De tilbringer kortere tid på ITA og på sygehus, og samtidigt reduceres udgifterne til sundhedsvæsenet (1-3). Patienter kommer sig hurtigere, hvilket gør, at de hurtigere kan vende tilbage til deres normale tilværelse.

Ernæringens rolle for kritisk syge

Der er ligeledes sket videnskabelige fremskridt inden for medicinsk ernæring, og der findes nu bedre viden om optimal ernæringshåndtering af patienter indlagt på intensivafdeling (4-9). Både retningslinjer for ernæring ved kritisk sygdom samt eksperter inden for intensivområdet har konstateret et behov for en ny individuel tilgang til sygepleje og ernæring (10-14). Hos Nutricia er vi bevidste om vigtigheden af hensigtsmæssig ernæringsstøtte. Vi fortsætter med at udvikle vores forskning og teknologi, og tilbyder innovative fødevarer til særlige medicinske formål, som er specielt tilpassede til ITA og kirurgiområdet. Vi støtter sundhedspersonale ved at tilbyde en bred portefølje af sondeernæringer samt tilbehør, hjælpemidler og service for at give patienterne den bedste pleje.

Nyttig viden om sonder

Er det helt nyt for dig at håndtere, pleje eller anlægge en sonde, eller har du blot behov for at få genopfrisket, hvad man gør, når sonden er tilstoppet? Se vores videoer, der tager dig igennem de forskellige procedurer skridt for skridt.

Læs mere

Proteinbehov ved kritisk sygdom

Tab af muskelmasse er normalt hos kritisk syge patienter. Læs mere om vigtigheden af tilstrækkelig tilførsel af protein og tidlig opstart af enteral ernæring her.

Læs mere

Unik sondeernæring med helprotein

Nutrison Protein Intense er den første og eneste sondeernæring baseret på helprotein som indeholder et proteinniveau og kvalitet som er i oversensstemmelse med internationale retningslinjer for kritisk syge patienter.

Læs mere

Retningslinjer og anbefalinger for enteral ernæring

Internationale retningslinjer for kritisk syge anbefaler at man anvender enteral ernæringsprodukter baseret på helprotein.

Læs mere

Næringsbehov efter udskrivelse fra intensiv afdeling

Svækkelse og tab af muskelmasse er i stor udstrækning årsagen til vedvarende funktionelle begrænsninger et år efter udskrivelse fra intensiv afdeling (1)

Læs mere

Er du sundhedsfagligt personale?

Læs mere om vores produkter herunder sondeernæring og medicinsk udstyr egnet til både børn og voksne.

Nutricias ernæringsprodukter er fødevarer til særlige medicinske formål og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.

Til vores produkter

Referencer

(1) Anderson AD et al. 2003

(2) Gustafsson UO, et al. Guidelines for perioperative care in elective colonic surgery: enhanced recovery after surgery (ERAS) society recommendations. Clin Nutr 2012;31(6):783-8000

(3) Yeh et al. 2015

(4) Doig GS et al. 2009

(5) Casaer MP, et al. Early versus late parenteral nutrition in critically ill adults. N Engl J Med 2011;365(6):506-517

(6) Van Zanten AR et al. 2014

(7) Weijs PJ, et al. Early high protein intake is associated with low mortality and energy overfeeding with high mortality in non-septic mechanically ventilated critically ill patients. Crit Care 2014;18(6):701

(8) Allingstrup M J et al. 2012

(9) Elke G et al. 2014

(10) McClave SA, et al. Guidelines for the provision and assessment of nutrition support therapy in the adult critically ill patient: society of critical care medicine (SCCM) and americal society for parenteral and enteral nutrition (A.S.P.E.N). JPEN J Parenter Nutr 2009;33(3):277-316

(11) Dhaliwal R et al. 2014

(12) Martindale RG 2015

(13) Evans DC et al. 2015

(14) Preiser JC, et al. Metabolic and nutritional support of critically ill patients: concensus and controversies. Crit Care 2015;19(1):35